Simply Red (Rimply Bad)

Simply Red (Rimply Bad)

Simply Red (Rimply Bad)

Mick Hucknall was volgens de overlevering een van de 36 aanwezigen bij een Sex Pistols-show eind jaren ’70 in Manchester. Alle bezoekers startten na die show een eigen band. Hucknall en zijn  kompanen zochten het, anders dan bijvoorbeeld Joy Divison, in het zoetgevooisde. Fijne hitgevoelige pop met de krachtige, warme stem van de roodgelokte frontman. Rimply Bad (‘de bandleden zijn een beetje op leeftijd, maar ook nog steeds kwajongens en -meisjes’) zijn muzikanten uit Oosterbeek en omstreken waarvan de meesten een eigen band hebben. Om op een Tributefestival te spelen, doen ze iets bijzonders. Vorig jaar bijvoorbeeld Talking Heads en dit jaar Simply Red! Of zoals bandlid Eric Meijer het zegt: ‘Something got me started’ en we weten nog niet hoe we moeten stoppen…’.  Nou, wij zien de Stars al voor ons, om 20:00 uur, buiten op de Salvéos-stage, als het avondzonnetje langzaam ondergaat.