15 & 16 mei 2020 Oosterbeek

15& 16 mei 2020 / Concertzaal Oosterbeek / Samen 75 jaar vrijheid vieren! /

Over het festival


Sweet Freedom viert 75 jaar vrijheid! En vooral wat we met die vrijheid kunnen doen. Want vrijheid maakt zoveel moois mogelijk! Dat laten Tributebands uit binnen- en buitenland, DJ's, kunstenaars, ondernemers, actieve bewoners en jong én oud lokaal muziektalent zien en horen op 15 en 16 mei 2020. In en rondom de Concertzaal Oosterbeek maken foodtrucks, een speciaal bierencafé en stands met bijzondere bewonersinitiatieven het feest compleet!

38

Uur

Tijdens deze allereerste editie van Tributefestival Sweet Freedom vieren we samen de vrijheid. De beste muzikanten en DJ's, de meest inspirerende kunstenaars en de actiefste bewoners uit de hele regio laten zien wat er in vrijheid allemaal kan!

16

Bands & DJ's

Zestien Tributebands (uit binnen- en buitenland) en DJ's maken de line-up compleet!

2

Podia

De Tributebands en DJ's spelen op twee podia. Daarnaast is er een speciaal bierencafé, bijzondere kunst en een buitenterras met (live)muziek, foodtrucks en bijzondere bewonersinitiatieven!

line up


15 mei (o.v. van wijzigingen)
20:00 - 20:30
Nnb
Venue: Concertzaal

Nnb

20:30-21:30
Joe Jackson
Fools in Love
Venue: Rijnzaal

De enige Europese Joe Jackson Tribute. Met leden uit Oosterbeek! Ze laten je genieten van alles wat deze geniale Brit te bieden heeft. Dus: Look Sharp voor hits als Is she really going out with him?, Real men, Steppin' out, Breaking us in two, The Harder they Come en Beat crazy!

21:15-22:30
Queen
Mother Mercury (België)
Venue: Concertzaal

Deze eerste avond pakken we direct uit met een absolute headliner! Een Oscar-winnende film, de vastgeplakte positie op 1 in de Top-2000, nummer 1-hits in de jaren '70, '80 en '90 en Tributebands die overal in de wereld zalen uitverkopen. Queen is, was en blijft 'hot'. De Belgische Tribute 'Mother Mercury' is de beste in zijn soort. Aan het einde van deze extra lange show, denk je maar één ding: Don't stop me now!

22:30 - 23:30
Blondie
Back to Blondie
Venue: Rijnzaal

Ja! Blondie, misschien wel de meest veelzijdige band van de jaren '70 en '80. Wat deden ze niet? Punk, pop, surf, reggae, disco, niets was te gek voor deze über-hippe New Yorkers. En dan ook nog Debby Harry op zang. Blondie verdient een fantastische Tribute! Het Nijmeegse Back to Blondie is dat.

23:15 - 00:30
Smoorverliefd op de 80's
Club Le Bon
Venue: Concertzaal

Niets is zo fijn als een muziekavond afsluiten met de Oosterbeeks/Arnhemse 80's Tributeband Club Le Bon. Deze zesmansformatie is Smoorverliefd op de 80's en laat dat zien en horen. Ontsnappen is onmogelijk; het wordt een enkele reis naar de dansvloer! De keuze uit jaren '80 hits is reuze en Club Le Bon kan moeilijk kiezen. En dus gaat de achtbaanrit van pop naar ska en van rock naar rap. En jij? Jij hebt The Time of Your Life met deze hitmachine!

00:30-02:30
Danzen
DJ Rob Spijker
Venue: Concertzaal

Waar de live hitmachine Club Le Bon stopt, gaat DJ Rob Spijker verder. Met het draaien van de lekkerste hits zodat de voeten van de vloer kunnen blijven. Rob is niet voor één muzikaal gat te vangen, dus laat je steeds weer verrassen! Eén ding is zeker: waar DJ Rob Spijker draait, is het feest!

16 mei (o.v. van wijzigingen)
16:00-16:30
Nnb
Nnb
Venue: Rijnzaal

Nnb

17:00-18:00
Amy Winehouse
Back to Amy (België)
Venue: Concertzaal

Misschien heb je Amy Winehouse bij leven wel nooit op een podium mogen bewonderen. De Belgische Tributeband Back to Amy brengt de magie van Amy live dichtbij! De tienkoppige band raakt het niveau van Amy en 'haar' Dap Kings akelig aan. Dat betekent een uur swingen op Valerie, Rehab en al het moois dat Amy heeft nagelaten.

18:00-19:00
Nnb
Nnb
Venue: Rijnzaal

Nnb

19:00-20:00
Doe Maar
Doe Maar Na
Venue: Concertzaal

Doe Maar Na zorgt voor een fijn feestje in de vroege avond! Daar staan niet alleen de muzikanten (die meters hebben gemaakt in talloze bands, zoals the Centimeters), maar natuurlijk ook het oeuvre van Doe Maar garant voor. De Bom, 32 jaar, Is dit alles?, Smoorverliefd en Belle Helène. En wordt het je allemaal teveel op de dansvloer, wees gerust: er is weliswaar geen dokter, maar zeker wel een Nachtzuster in de zaal!

20:00-21:00
Red Hot Chili Peppers
Red Hot Chili Neppers
Venue: Rijnzaal

Deze Nederlandse RHCP Tribute speelt ze allemaal! Dans mee door drie decennia iconische hits! Van Give it away, via de gevoelige classic Under the Bridge naar Other Side. En van Scar Tissue en Californication naar Dani California. Rest in peace, maar nu even niet!

21:00-22:00
David Bowie
Ground Control
Venue: Concertzaal

Deze Arnhemse Bowie-tribute zit muzikaal zo verdraaid goed in elkaar, dat iedereen, Bowie-adept of niet, vroeg of laat voor de bijl en door de knieën gaat. Zanger Ries de Wit is een fenomenale voice-alike, de band bestaat uit louter topmuzikanten. Laat je meevoeren van Starman, via Space Oddity, naar Ziggy Stardust en reis door naar het etherische Ashes to Ashes en de disco van Let's Dance. Boys keep swinging, maar de girls vanavond ook!

22:00-23:00
The Cure
I Found The Cure
Venue: Rijnzaal

Vier jonge kerels, gewoon hier uit de buurt, nemen je mee door het imposante werk van Robert Smith en co. En laten je horen dat het lang niet alleen vleermuizenhits troef is. Want naast A Forest, Boys don't cry en Lullaby zijn daar ook het vrolijke Friday I'm in love, het intieme Close to me en (jawel!) het feestelijke Why Can't I be you? Om The Cure een feestband te noemen gaat wat ver, maar een feestje wordt het optreden van I Found The Cure zeker!

23:00-00:30
Bruce Springsteen & the E Street Band
Bosstime (Duitsland)
Venue: Concertzaal

Om te zeggen dat we trots zijn dat Thomas Heinen en zijn zeven muzikale kompanen het festival afsluiten, is mild uitgedrukt. Deze Springsteen-tribute wordt om maar één reden de beste van Europa genoemd: omdat het zo is! Een passend einde aan twee muzikale Glory Days!

00:30-02:30
Journey into Sound
DJ Rene Blom
Venue: Concertzaal

DJ Rene Blom ging tot voor kort door het leven als 80% Nootjes en daarvoor als 100% Nootjes. Hij heeft definitief afscheid genomen van zijn kruimelige artiestennaam, om zich te storten op zijn nieuwe alter-ego 'Journey into Sound'. En dat biedt wat het belooft: een muzikale tijdreis langs de lekkerste hits uit vier decennia dansbare popmuziek!

Artiesten


 • Bosstime (Duitsland)

  Bruce Springsteen (16 mei)

  Back to Amy (België)

  Amy Winehouse (16 mei)

  Mother Mercury (België)

  Queen (15 mei)

 • Ground Control

  David Bowie (16 mei)

  Club Le Bon

  Smoorverliefd op de 80's (15 mei)

  Doe Maar Na

  Doe Maar (16 mei)

 • I Found the Cure

  The Cure (16 mei)

  DJ Rob Spijker

  Boogie Nights, Danzen (15 mei)

  Back to Blondie

  Blondie (15 mei)

 • DJ Rene Blom

  Journey into Sound (16 mei)

  Red Hot Chili Neppers

  Red Hot Chili Peppers (16 mei)

  Fools in Love

  Joe Jackson (15 mei)

Bosstime (Duitsland)
Bruce Springsteen (16 mei)
Twaalf mensen hebben we naar Bosstime én de 'echte' Bruce Springsteen laten luisteren. Waarna we ze vroegen wie de 'echte' Boss was. De helft koos Bruce, de andere helft Bosstime. Sterk verhaal? Bekijk de filmpjes zelf maar eens, met je ogen dicht! Deze acht man sterke Duitse band rondom Thomas Heinen wil de 'Spirit und Begeisterung' van de live-shows overbrengen. En dat lukt echt bijzonder aardig! We zijn enorm trots dat ze het muziekprogramma van de eerste editie van Sweet Freedom willen afsluiten. Zij zijn 'Tougher than the rest'. En wij stiekem al een beetje 'On fire'!
Back to Amy (België)
Amy Winehouse (16 mei)
Ach, ach. Amy Winehouse. Iedereen die haar ooit live zag, weet wat we sinds haar overlijden missen. Het Belgische Back to Amy brengt een mooi eerbetoon aan de Britse superster. Elf mensen op het podium doen namelijk wat Winehouse en haar band ook deden: vermaken en ontroeren. Met een fikse dosis soul, een snufje funk, hier en daar een toefje jazz en bovenal een enorme bak muzikaliteit. Rehab, Back to Black, You're no good en Valerie; ze komen allemaal voorbij!
Mother Mercury (België)
Queen (15 mei)
Direct een enorme headliner op de eerste dag van de eerste editie van Sweet Freedom! Dit Belgische kwartet klinkt niet alleen als een klok, maar vooral ook heel erg als Queen! Ze nemen ze je mee naar de jaren '70, '80 en '90. En eigenlijk ook een beetje naar het nu. Want Queen lijkt wel hotter dan ooit. Een Oscarwinnende film, Bohemian Rhapsody vastgebeiteld op de nummer-1 positie in de Top-2000 en allerlei Queen-odes die uitverkochte zalen trekken. Dat doet Mother Mercury ook. Komt het zien! They Will Rock You!
Ground Control
David Bowie (16 mei)
Wie belichaamde de connectie tussen de 60's, 70’s, 80’s en 90’s? En bleef voorop lopen in de popmuziek en popart? David Bowie natuurlijk! De leden van het Arnhemse Ground Control hebben allemaal een ander muzikaal DNA, maar delen de passie voor Bowie. Ze spelen de beste, mooiste en belangrijkste nummers uit zijn enorme repertoire. Van 'Ziggy Stardust' tot 'Station to Station', van 'Space Oddity' tot 'Heroes', van 'Five Years' tot 'Let's Dance' en van 'Changes' tot 'Scary Monsters'. Ieder nummer bijzonder, altijd Bowie! Ground Control staat garant voor een bijzondere, muzikale en kleurrijke liveshow.  
Club Le Bon
Smoorverliefd op de 80's (15 mei)

Bij 80's Tributeband Club Le Bon heten optredens altijd 'Smoorverliefd op de 80's'. Geen holle liefdesbetuiging; kijk maar eens op de site van deze Oosterbeeks-Arnhemse band. Daar vind je hitlijstjes, blogs en zelfs een heuse podcastserie, '80's Erelijst'. Alles gemaakt vanuit passie en in de vrije uurtjes. Club Le Bon treedt niet vaak op, maar als dat gebeurt, gaan ook alle registers los. Visuals, dia's, buttons voor het publiek en huis-DJ 80% Nootjes maken een 'Smoorverliefd op de 80's'-avond tot een feest der herkenning! Waarbij plezier, respect voor de muziek én een prachtavond voor het publiek hand in hand gaan. Let's go all the way! Op vrijdagavond 15 mei!

Doe Maar Na
Doe Maar (16 mei)
Smoorverliefd, Belle Helene, Nederwiet, Sinds een dag of 2, De Bom, Pa, Nachtzuster... Voor heel veel mensen trekt daar zomaar even hun jeugd voorbij. Want wat was Doe Maar een aanwezige band in de eerste helft van de jaren '80! Ook de vier leden van Doe Maar Na gaan enorm hard op Nederska en reggae. Ze nemen je mee terug naar die tijd, begin jaren '80, dat Nederland zuurstokroze en fosforgroen kleurde. Alle grote hits van de populairste Nederpopband komen langs op dit muzikale feestje. Oe la la la la la!
I Found the Cure
The Cure (16 mei)
I Found the Cure komt gewoon bij ons uit de buurt vandaan, maar is stiekem een van de meest succesvolle Tributebands van Nederland. Deze mannen toerden de laatste maanden, alsof het niks is, door Engeland en Schotland om voor volle zalen te schitteren. En als ze in Engeland en Schotland een Nederlandse Cure Tributeband programmeren, moet het wel écht heel goed zijn! Dat wordt dus dubbeltjes zoeken in de Rijnzaal op hits als Close to me, Boys don't cry, Lullaby en natuurlijk A Forest!
DJ Rob Spijker
Boogie Nights, Danzen (15 mei)
DJ Rob Spijker is een fenomeen in radioland, het clubcircuit en op concertpodia. Feest, dat is wat hij meebrengt! Of het nu bij Boogie Nights, Disco Power, Danzen of Smoorverliefd op de 80's is: waar Rob draait, gaan de dansschoenen aan en het dak eraf! We zijn er dan ook trots op de dat hij de eerste dag van de eerste editie van Sweet Freedom afsluit. Just keep on dancing!
Back to Blondie
Blondie (15 mei)
Voor altijd liefde voor Blondie. Dat is wat de muzikanten van Back To Blondie verbindt. Deze Nijmeegse Blondie Tribute brengt een ode aan de nog altijd optredende band uit New York. Daarbij benaderen ze zowel de sound en style van de jaren ’70 en begin ’80. De energie en beleving spatten er vanaf, elke show is een feest der herkenning. Met hits als Denis, Hanging on the telephone, Heart of glass, Rapture, The tide is high en Maria.
DJ Rene Blom
Journey into Sound (16 mei)
In de nineties en zeroes timmerde (toen nog) 100% Nootjes met Arnhems onzinrevue CaviaDeLuxe stevig aan de weg. Nu is hij gewoon DJ René Blom. Zijn grootste kwaliteit? Hij is een wandelende muziekbibliotheek en tovert de fijnste danshits uit zijn koffertjes tevoorschijn. Na Sweet Freedom niet langer meer als Nootjes, maar met zijn nieuwe concept 'Journey into Sound'. Wat betekent dat? Niets meer of minder dan een heerlijke muzikale tijdreis langs de lekkerste hits uit vijf decennia dansbare popmuziek!
Red Hot Chili Neppers
Red Hot Chili Peppers (16 mei)
De Red Hot Chili Peppers sluiten dit jaar Pinkpop af. Maar waarom helemaal naar Landgraaf als je de Neppers kunt zien in Oosterbeek? De Red Hot Chili Neppers brengen een ode aan hun helden. De grote hits komen voorbij net als de wat minder bekende Peppers-pareltjes. De Neppers hebben al heel wat binnen- en buitenlandse podia opgefunkt en zijn altijd op zoek naar de perfecte benadering van het Peppers-geluid. Wat ons betreft hebben ze die gevonden! Verwacht energie, dynamiek, interactie en knallende funkrock!
Fools in Love
Joe Jackson (15 mei)
Het is die druilerige eerste week van het jaar. Zuchtend en steunend sla je jezelf er doorheen. Tot je telefoon oplicht. Een chatbericht. Frank Heijster. Mooi verhaal. Hij bezocht een recent optreden van Joe Jackson, was (niet voor het eerst) diep onder de indruk en besloot die avond nog de Joe Jackson Tributeband ‘Fools in Love’ op te richten. Zijn medemuzikanten vond hij onder andere in Oosterbeek. Of er nog een plekje vrij was in de line-up? We hebben het gemaakt! Dus Step out op vrijdag 15 mei a.s., Look sharp en ga compleet Beat Crazy!

Tickets


  • €17,50

  • Dagkaart vrijdag

   • Toegang tot alle shows op vrijdagavond. Met onder andere tributes van: Queen, Blondie, Joe Jackson, Smoorverliefd op de 80's! en afterparty met DJ Rob Spijker (Boogie Nights & Danzen)
   • Gratis drankmunt wanneer je op de fiets komt
  • BESTEL NU!
  • €23,50

  • Dagkaart zaterdag

   • Toegang tot alle shows op zaterdag. Met onder andere tributes van: Amy Winehouse, Doe Maar, David Bowie, Bruce Springsteen, Red Hot Chili Peppers en The Cure
   • Gratis drankmunt wanneer je op de fiets komt
  • BESTEL NU!
  • €35,00

  • Passe-partout

   • Met korting toegang tot beide festivaldagen
   • Gratis drankmunt wanneer je op de fiets komt
  • BESTEL NU!

Contact


Via onderstaande contactgegevens zijn wij bereikbaar. We beogen ieder mailtje of telefoontje binnen een werkdag te beantwoorden.

Adres Festival

Rozensteeg 3 Oosterbeek

Telefoon

+31 6 51 66 69 98 (Eelco)

Mail

info@sweetfreedom.nl

Nieuws & Blog


Eelco Visser| Festival

Sweet Freedom biedt het hoofdpodium graag aan jong talent! Lees hoe je kans maakt de festivalzaterdag te openen op het hoofdpodium!

Lees verder
Eelco Visser| Festival

Altijd leuk, de eerste editie van een fonkelnieuw festival. Laat de voorpret beginnen en doe jezelf tot 20 januari een extra voordelig Vroege Vogel-ticket cadeau!

Lees verder
Eelco Visser| Bands| Festival

Tributefestival 'Sweet Freedom' is amper gelanceerd of we presenteren vol trots alvast de eerste namen in het muziekprogramma.

Lees verder