Praktisch

ALLES WAT JE WILT WETEN OVER TRIBUTEFESTIVAL SWEET FREEDOM!

Hier vind je antwoorden op een behoorlijk aantal vragen! Staan je vraag en antwoord er niet bij, mail dan info@sweetfreedom.nl.

TIJDEN
Op 11 mei gaan om 12:30 uur ‘de poorten’ open! Om 13:00 speelt de eerste band!

HUISREGELS
Er zijn er een aantal. Bijvoorbeeld over wat je wel en niet mag meenemen. Je leest ze hier.

ETEN EN DRINKEN (EN HET BETALEN ERVAN)
Het meebrengen van eigen eten en drinken is niet toegestaan. Er zijn gelukkig foodtrucks met snacks, (vega)hamburgers, pasta’s en nog veel meer. Drinken betaal je met munten, eten gewoon bij de foodtrucks. Dan kan in beide gevallen ALLEEN contactloos of met PIN. Het festival is ‘cashless’. We hanteren voor het drinken een statiegeldsysteem. Bij binnenkomst krijg je een statiegeldmuntje. Daar krijg je de eerste beker voor. Lever je die steeds weer in, is er niks aan de hand ;-). Heb je geen lege beker, dan betaal je een half muntje extra voor je drankje.

VERVOER
Fiets

Er is op Sportpark Hartenstein voldoende ruimte om je fiets te stallen. Kom, indien mogelijk, dus met de fiets of lopend.

OV
Lijn 352 brengt je vanuit Arnhem of Wageningen iedere 15 minuten tot 3 wandelminuten van het Sportpark. Vanaf Utrecht / Ede-Wageningen en Arnhem gaan er treinen naar NS station Oosterbeek. Vanaf het station is het nog tien minuten wandelen naar het Sportpark (actuele info via NS reisplanner). Mocht je niet met de auto hoeven te komen, doe dat dan dus ook niet ;-).

Auto
Kom je toch met de auto, dan hebben we een parkeerveld gehuurd aan de Hoofdlaan (zie onderstaand plaatje). Dat veld bereik je gemakkelijk vanaf de Utrechtseweg. We willen je met klem verzoeken in eerste instantie daar te parkeren. Zo beperken we samen de overlast voor omwonenden. In maximaal 10 minuten loop je van de parkeerplaats naar het festivalterrein. Is het veld vol, dan kun je tot 15:30 bijvoorbeeld gratis terecht op kleinere parkeerplaatsen aan de Sandersweg of bij de Concertzaal Oosterbeek (Rozensteeg). Na 15:30 kun je ook in ‘de blauwe zone’ gratis parkeren, bijvoorbeeld op de parkeerplaats aan de Pieterbergseweg, het Raadhuisplein en bij De Klipper (Generaal Urquhartlaan 1).

BINNEN OF BUITEN?
Het festival is, anders dan de eerste twee edities, volledig buiten. De bands spelen in twee grote tenten. Ook de nodige zitgelegenheid is overdekt. Dat betekent dat zelfs bij minder weer (maar natuurlijk schijnt de zon 😉)  iedereen overdekt kan staan of zitten.

ZITTEN OF STAAN?
Op verschillende plekken op het terrein is (voldoende) zitgelegenheid; picknicktafels, krukken, strandstoelen, palletbankjes, noem maar op. En je kunt ook nog ‘hangen’ aan de vele statafels!

GEHOORBESCHERMING
Je kunt zelf oordoppen meenemen. Deze zijn relatief goedkoop te krijgen bij de drie drogisterijen in het dorp.

DUURZAAMHEID
We nemen duurzaamheid serieus. Drankjes krijg je bijvoorbeeld in recyclebare hardplastic (statiegeld) bekers. Veel van onze banners en crewshirts hergebruiken we. Alle spullen die we voor aankleding gebruiken, huren we. Onze brouwer is Gulpener. Zij hebben niet alleen het meest duurzame brouwhuis van Europa, maar betrekken de grondstoffen voor hun bier uit een coöperatie van lokale boeren. Gulpener-bieren zijn HIER- (voor klimaatneutraal brouwproces) en SKAL-gecertificeerd (biologisch brouwproces) en mogen het predicaat Erkend Streekproduct voeren. Onze kleden zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen. We moedigen mensen actief aan niet met de auto te komen. Zo dragen we samen bij aan een zo gezellig én klimaatvriendelijk mogelijk festival.