“Noem mij gerust een hartstikke trotse sponsor!”

“Noem mij gerust een hartstikke trotse sponsor!”

“Noem mij gerust een hartstikke trotse sponsor!”

“Noem mij gerust een hartstikke trotse sponsor!”
Oosterbeker Nico Mulders ‘een aanpakker’ noemen is een understatement. In een paar jaar tijd bouwde hij, vanuit zijn passie voor duurzaamheid, aan zijn bedrijf Copernico Zonne-energie. Menig huis in Oosterbeek en omstreken heeft inmiddels zonnepanelen van Copernico op het dak liggen. Nico stopt, inmiddels met een aantal medewerkers, een fiks aantal uren in zijn onderneming. Toch aarzelde hij niet toen hij benaderd werd om voorzitter van de Stichting Sweet Freedom Oosterbeek te worden. Sterker; hij besloot direct een van de hoofdsponsoren te worden. ‘Noem mij gerust een hartstikke trotse sponsor’.

Hij houdt van muziek én is op zijn plaats in deze regio. Dan is één plus één al snel drie. Nico: “Precies. Bovendien is het leuk om mee te denken over zo’n festival. Zeker Oosterbeek verdient in mei toch wel een jaarlijks muziekevenement dat is gekoppeld aan het thema vrijheid. In september zijn alle Airborne-activiteiten, in mei is er nu dus Tributefestival Sweet Freedom.”

Duurzaam
Uiteraard probeert Nico iets van zijn duurzame missie aan het festival toe te voegen. En poppen er regelmatig leuke hersenspinsels bij hem op. “Ik vind het mooi dat de organisatie ook echt open staat voor die ideeën. Ze bekijken nu bijvoorbeeld of ze de programmabanners, waarop je kunt zien wie er hoe laat op welk podium speelt, van karton kunnen laten maken. Volledig recyclebaar dus. Idem dito voor meubilair op het Buitenterras waarbij ook kartonnen opties worden bekeken. Er worden geen nieuwe spullen gekocht voor aankleding, ze maken gebruik van bestaande materialen. Dat zijn allemaal duurzame accenten die bij deze tijd passen. En bij hoe ik zelf in mijn werk en het leven sta!”

Copernico-stage
De Rijnzaal heet vanaf vandaag de Copernico-stage. Nico lacht. “Dat vind ik wel bijzonder. Dat er bands spelen op dat podium. Zelf kijk ik het meeste uit naar ABBA. Terwijl mijn hart eigenlijk meer ligt bij wat stevigere muziek. Maar het is de afsluiter van wat een mooie dag belooft te worden! En het is ABBA; wie kent die liedjes nu niet? Dat wordt een feestje en daar kijk ik écht naar uit.” Nico wil tot slot nog wat kwijt. “Het is mooi om dit met heel Oosterbeek en de omliggende regio te doen. Ik  moedig andere Oosterbeekse bedrijven en ondernemers dan ook van harte aan eens te informeren naar een sponsor-plekje. Allereerst natuurlijk om het festival mede mogelijk te maken, en mede aan de wieg te staan van een nieuwe traditie! Maar daarnaast ook omdat de organisatie écht meedenkt over wat ze voor jou en jouw bedrijf kan betekenen.”

Andere Mogelijkmakers
Gemeente Renkum
Concertzaal Oosterbeek
Jansonius Belastingadviseurs
Copernico Zonne-energie
Buro Blom
De Beelddenkers
Denk- en doenetwerk Naar daar

Wil je het festival ook ondersteunen? Op een manier die voor jou / jouw bedrijf interessant is? Laat het weten en mail Eelco: info@sweetfreedom.nl!