Familiebedrijf Jansen Recycling & Transport al sinds 1969 betrokken bij Oosterbeek!

Familiebedrijf Jansen Recycling & Transport al sinds 1969 betrokken bij Oosterbeek!

Familiebedrijf Jansen Recycling & Transport al sinds 1969 betrokken bij Oosterbeek!

Veel meer Oosterbeek dan Jansen Recycling & Transport bv kun je het niet krijgen. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in het recyclen en transporteren van afval en sloopmaterialen. Maar staat in Oosterbeek net zo zeer bekend om de loyaliteit aan klanten, leveranciers en medewerkers en… het dorp Oosterbeek.

In 1969 startte het bedrijf met één bakwagen. Inmiddels zorgen dertien vrachtwagens voor het ophalen van oud papier, afval  en metalen en het plaatsen van containers. Het full-service afvalverwerkings -en transportbedrijf is met name actief in de ruime regio rondom Velp, Arnhem, Duiven, Oosterhout en Westervoort.

Het bedrijf is nu in handen van de tweede generatie Jansen; Marinus, Marcel en Jacqueline. En de volgende lijn staat al te popelen om ook in het bedrijf aan de slag te gaan. Er is wel meer veranderd sinds 1969.

Verhuizingen, maar altijd binnen Oosterbeek
Het bedrijf startte op de hoek van de Utrechtseweg en de Stationsweg, verhuisde in 1974 naar de Lebretweg en huist sinds 1990 op de grens van Oosterbeek en Arnhem aan de Klingelbeekseweg. Volgens Marinus is de sfeer een van de geheimen waarom het bedrijf al zo lang bestaat. “Ja, inderdaad. Die sfeer is altijd fijn, mede dankzij de collega’s zonder wie we als bedrijf überhaupt niet zouden bestaan. Daarnaast zijn we ook echt meegegroeid met de tijd en de circulaire economie. Afvalstoffen zijn daarin de nieuwe grondstoffen. We kunnen steeds meer verschillende materialen uitstekend scheiden en recyclen. Verantwoord en duurzaam.” Op de Klingelbeekseweg hebben de Jansens en hun collega’s daar de ruimte voor. Dat was op de Lebretweg wel anders. Marcel: “Toen we daar nog zaten, was het vaak druk. Dan stonden er soms rijen mensen met karretjes om spullen te brengen. Leek het wel een rommelfile!’’

Reuring in het dorp
Het bedrijf is in vijftig jaar gestaag gegroeid en bekender geworden. Dankzij mond-tot-mond reclame, maar in het dorp zeker ook door de betrokkenheid bij wat er allemaal wordt georganiseerd. Zo stond het logo van het bedrijf in februari niet alleen paginagroot op de krant van de carnavalsvereniging, maar recent ook in de folder van de Oranjevereniging en vele andere verenigingen. En dat is maar een bescheiden greep uit wat Jansen allemaal bijdraagt. Marcel: “Toen jullie ons benaderden zei mijn broer Marinus direct dat we het moesten doen. We vinden het ook echt leuk dat er nu een ‘Jansen-stage’ is! Oosterbeek is gewoon een mooi dorp waar wij al decennialang graag wonen en werken. En als er dan mensen zijn die voor een beetje extra reuring willen zorgen, dan ondersteunen wij dat graag.”

Meer informatie
Wil je meer weten over Jansen Recycling & Transport bv? Bezoek dan hier hun website.