Op naar een mooie derde editie!

Op naar een mooie derde editie!

Op naar een mooie derde editie!

Veel blijft op 11 mei 2024 bij het oude bij de derde editie van Tributefestival Sweet Freedom Oosterbeek. In een enquête die organisatoren Jago en Eelco rondstuurden, vertelden ruim 250 bezoekers namelijk wat ze zo leuk vinden aan het festival. De kleinschaligheid, de variatie in de muziek en geen rijen bij het eten en de toiletten. Nagenoeg alle invullers (99%) vond de sfeer dan ook gezellig tot zeer gezellig. En dus gaan we op deze voet verder!

Daarnaast gaven de invullers nog wat tips: zorg weer voor speciaal bier. Doen we. Misschien een koffiekarretje? Doen we. Nog meer zitruimte. Doen we. Nog iets meer muziekstijlen dan pop-rock in het programma. Geregeld!

Kleinschaligheid behouden
Dit alles kunnen we mede doen doordat we voor editie 3 verhuizen naar Sportpark Hartenstein, bekend van start en finish van de Airborne wandeltocht. We gebruiken uiteraard niet het hele, maar ongeveer een derde van de ruimte. Zodat we de kleinschaligheid kunnen behouden. Daarnaast kunnen we al onze ideeën over de aankleding nu kwijt. Zodat we Sweet Freedom nog meer een festival gevoel kunnen meegeven. En we kunnen zelf keuzes maken in de drankjes die te krijgen zijn. En dus is er op 1 mei koffie en speciaal bier! Meer zitruimte komt er ook. Daarvoor hebben we, naast de zitjes die er eerder waren, allerlei leuke en ‘bijzondere’ stoelen en bankjes op het oog.

Programma door jullie samengesteld
En dit jaar staat er, naast bands in het poprock genre, ook pure soul, reggae en zelfs een fanfare op het programma! Jullie hebben het programma min of meer samengesteld met jullie tips. Op jullie lijstje stonden voor dit jaar bijvoorbeeld Queen, Bob Marley & the Wailers en The Cure. En dus hebben we Miracle, Rootman J & Zionyouth Crew en I Found the Cure kunnen boeken. Andere publieksfavorieten bleken Doe Maar Na (van de eerste editie), ‘90s Tribute Novoselic én onze eigen ‘80s Tribute Club Le Bon. Die zijn er ook bij. Het hele programma bekijk je onder de button ‘artiesten’.

Een leuke actie én extra vroege voorverkoop
We zeggen het vaak: we vinden dat Sweet Freedom  het leukste festivalpubliek van Nederland en verre omstreken heeft. Dat zeggen de bands die op het festival spelen overigens ook. Leuke anekdote: Doe Maar Na, dat tijdens editie 1 speelde, wilde eigenlijk stoppen, maar besloot na dat optreden door te gaan. Dat leuke publiek doen we graag iets cadeau! En dus krijgen bezoekers van de eerste en/of tweede editie op 27 oktober a.s. een mail met een leuke actie. Daarnaast starten we de voorverkoop dit jaar extra vroeg, namelijk op maandag 20 november! Om twee redenen. Allereerst omdat de voorpret dan extra vroeg kan beginnen. In deze tijden kunnen we ieder sprankje positiviteit wel gebruiken. En dat brengt ons bij reden twee: de feestdagen. Want wat is er nou leuker dan iemand ‘een feestje’ cadeau te doen? Is eens wat anders dan sokken, chocoladeletter of een spannend boek.

Originele cadeautjes vind je ook bij Feria
Tot slot wijze we jullie graag op Feria in Oosterbeek. Voor het kleinste, leukste en meest originele cadeauwinkeltje in de regio ga je naar Weverstraat 29 in Oosterbeek. Daar kun je prima terecht voor originele cadeaus voor de feestdagen!