“Je hebt een podium nodig om te kunnen groeien”

“Je hebt een podium nodig om te kunnen groeien”

“Je hebt een podium nodig om te kunnen groeien”

Salvéos Consulting zetelt aan de Lebretweg 1. Iedere Oosterbeker kent het prachtige pand in hartje centrum. Maar wat doet Salvéos? Wie werken er? En waarom is Salvéos zo’n logische naamgever van het Talent-podium tijdens Tributefestival Sweet Freedom? Director Emelia Ang vertelt het!  

Op deze druilerige donderdag heb ik geluk. Het gesprek gaat eens niet via Zoom of Teams, maar fysiek. En dus zet ik, na exact 43 seconden fietsen vanaf huis, mijn fiets neer bij Lebretweg 1. Het pand blijkt niet alleen van buiten, maar ook van binnen, prachtig. Emelia: “Weinig mensen weten wat Salvéos doet. Ze zien de vlaggen hangen en kennen het gebouw. Daarom vind ik het leuk dat we onszelf, via het festival, eens wat nader kunnen voorstellen aan Oosterbeek!”

 

Thuis in Oosterbeek
Ruim 10 jaar geleden startte eigenaar Richard Nagtzaam Salvéos. Inmiddels werken er ruim 40 consultants. Emelia: “Het zijn gedreven professionals die bij maatschappelijke organisaties een verschil willen maken. We houden kantoor in Oosterbeek, en voelen ons hier geweldig thuis, maar doen opdrachten in heel Nederland. Aansprekende voorbeelden zijn onder andere de inkoop van alle voertuigen voor de nationale politie en grote huisvestingsprojecten voor Rijkswaterstaat. Zo maken we impact!” De link met het festival is ‘talent’. Emelia: “Ja, jullie bieden jong talent een podium en ook wij zijn er altijd naar op zoek. Talenten bieden we graag een traineeplek als Young Professional. Young Professionals van Salvéos gaan vrijwel direct, met ondersteuning, aan de slag in een concrete opdracht. Ze leren door te doen! Dat klinkt misschien als een sprong in het diepe, maar dat is het niet. We bieden ontzettend veel begeleiding en coaching, organiseren intervisie en twee keer per maand is er een terugkomdag met masterclasses en ruimte voor reflectie. Ons pand in Oosterbeek is daarbij de veilige thuishaven waar je met andere trainees en ervaren consultants het vak mag leren. Fouten maken is daarbij even onvermijdelijk als belangrijk. Dat gebeurt alleen als je gewoon aan de slag gaat, het in de praktijk gaat ervaren. Je hebt echt een podium nodig om te kunnen groeien.”

Consultancy-band
Salvéos is op 7 mei trotse naamgever van het Talent-podium op het Buitenterras. Emelia ziet nog een andere overeenkomst met het festival. “Het rockt bij Salvéos! Dat proberen we intern echt voor elkaar te krijgen. Samen vormen we een hecht geheel, waar de som meer is dan de losse delen. Net als in een band! Als we de beeldspraak van de band even vasthouden, dan moet je bij Salvéos niet alleen bladmuziek kunnen lezen of akkoordenschema’s snappen. Voor een consultant is een goede podiumpresentatie minstens zo belangrijk. Dan gaat het om uitstraling, de menselijke kant, maar ook om improviseren en ‘nee’ durven zeggen. Als je voor een organisatie werkt, speel je mee in het ritme. Maar je ziet ook wanneer het optreden een solo nodigt heeft en hebt vervolgens het lef de ruimte te pakken om die te spelen. Uiteindelijk gaat het er in ons werk wél om dat de organisatie waar je voor werkt, zelf blijft spelen.”

Meer informatie
Wil je meer weten over Salvéos Consulting? Of over de mogelijkheden voor een traineeship? Klik dan snel hier.
Wil je als jong lokaal talent het podium pakken tijdens Sweet Freedom? Lees dan hier verder.